ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 

Επίσκεψη στο Οινοποιείο Καραμήτσος

Το Οινοποιείο Καραμήτσος είναι επισκέψιμο για όλους τους οινόφιλους, τους περαστικούς και μη, για όλους όσους θέλουν γνωρίσουν από κοντά την διαδικασία παραγωγής κρασιού και να το δοκιμάσουν.

Βρίσκεται μόλις μία ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, στην είσοδο της Νεμέας, γεγονός που το καθιστά την ιδανική βόλτα που συνδυάζει τη γνώση με τη γεύση!

Η επίσκεψη σας στο Οινοποιείο Καραμήτσος περιλαμβάνει:

  • Περιήγηση στους ιδιόκτητους αμπελώνες της Οινοποιίας Καραμήτσου, εκεί που όλα ξεκινούν… Στους αμπελώνες θα έχουμε την ευκαιρία να σας διηγηθούμε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το κλίμα της περιοχής, η σύσταση του εδάφους, η πυκνή φύτευση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του terroir της περιοχής στο τελικό προϊόν.
  • Ξενάγηση στους χώρους παραγωγής, τον πρώτο σταθμό του καρπού μετά τον τρύγο… Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά το ταξίδι του σταφυλιού από την άφιξή του στο οινοποιείο μέχρι και το τελικό στάδιο της εμφιάλωσης.
  • Ξενάγηση στο υπόγειο του Οινοποιείου, εδώ που το κρασί παλαιώνεται μέσα στα δρύινα γαλλικά βαρέλια, χωρητικότητας 225 έως 300 λίτρων για να αποκτήσει τα όλα τα επιθυμητά χαρακτηριστικά.
  • Αίθουσα Γευσιγνωσίας, εδώ οι κόποι σας θα ανταμειφτούν! Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα κρασιά μας, και να συζητήσουμε όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για αυτά!
  • Δυνατότητα αγοράς των αγαπημένων σας κρασιών, μπορείτε να προμηθευτείτε τα κρασιά της αρεσκείας σας με έκπτωση.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα – Κυριακή: 10:00-17:00

Το Οινοποιείο παραμένει κλειστό τις εξής μέρες κατά τη διάρκεια του έτους:

1 και 6 Ιανουαρίου, 25 Μαρτίου, Καθαρά Δευτέρα, Μ. Παρασκευή, Κυριακή και Δεύτερη Ημέρα του Πάσχα, 01 Μαΐου, 28 Οκτωβρίου, 25 και 26 Δεκεμβρίου.