ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

previous arrow
next arrow
Slider

Η αμπελουργική και οινική παράδοση της οικογένειας Καραμήτσου ξεκινά 70 χρόνια πριν με τις φυτεύσεις των πρώτων αμπελιών και τις πρώτες χωριακές οινοποιήσεις για τις ανάγκες της εποχής. 

Η δεύτερη γενιά δίνει έμφαση στον αμπελώνα και φυτεύει γηγενείς ποικιλίες όπως Αγιωργίτικο, Ασύρτικο, Ροδίτη, Μαλαγουζιά με γνώμονα την επιλογή του σωστού αμπελοτοπίου για την κάθε ποικιλία. 

Το πρώτο οινοποιείο της οικογένειας λειτούργησε τo 2002 στη Νεμέα, στο τόπο που έχει χαρακτηρισθεί Ονομασία Προέλευσης για μία από τις σημαντικότερες ερυθρές ποικιλίες, το Αγιωργίτικο. 

Το 2016 εγκαινιάστηκε το νέο οινοποιείο στη είσοδο της Νεμέας, ένα από τα πιο σύγχρονα και εξελιγμένα οινοποιεία της περιοχής. Το Οινοποιείο βρίσκεται λίγο μετά την είσοδο της Νεμέας στο δεξί σας χέρι ακριβώς απέναντι από την Παναγία των Βράχων της Νεμέας. Η παλιά μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή αλλιώς Παναγία του Βράχου βρίσκεται γαντζωμένη πάνω στον επιβλητικό βράχο, Πολύφεγγο όρος. Μια πέτρινη σκάλα, με μερικές δεκάδες σκαλιά, οδηγεί στο μοναστήρι και το ναό που «φωλιάζει» μέσα σε μικρό σπήλαιο. Εσωτερικές σκάλες οδηγούν στα διάφορα τμήματα του μοναστηριού. Από το μπαλκονάκι του Ναού, η θέα είναι καταπληκτική. 

Το Οινοποιείο παράγει περίπου 200.000 λίτρα κρασί τον χρόνο, και εμφιαλώνει το 40% της παραγωγής του. Μπορεί να φιλοξενήσει στον εξωτερικό του χώρο μέχρι 500 άτομα, ενώ στο εσωτερικό του 150. 

Στο υπόγειο του Οινοποιείο βρίσκεται το κελάρι που παλαιώνουν τα κρασιά σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. 

Ο χώρος δύναται να δοθεί για διάφορες εκδηλώσεις κατόπιν συνεννόησης.