ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

previous arrow
next arrow
Slider

Ο αμπελώνας μας δημιουργεί τη φιλοσοφία μας και αυτή με τη σειρά της, τη νοοτροπία που τόσα χρόνια η οικογένεια Καραμήτσου ακολουθεί. Πάντα με επίκεντρο το σεβασμό στη φύση, στο περιβάλλον και στον καρπό. Κάθε αμπελοτόπι καλλιεργείται λαμβάνοντας υπόψη τα δικά του χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της κάθε ποικιλίας. Όλα τα αμπελοτόπια καλλιεργούνται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Η οινοποιεία Καραμήτσου διαθέτει 140 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα. Τα αμπέλια απλώνονται στον κάμπο της Νεμέας με υψόμετρο 220-300 μέτρα και στις πλαγιές του χωριού «Κούτσι», σε υψόμετρο 400-550 μέτρα. Οι αμπελώνες έχουν ως κύρια παραγωγή το Αγιωργίτικο αλλά και τις γηγενείς ποικιλίες Ασύρτικο, Ροδίτη, Μαλαγουζιά και Σαββατιανό. Επίσης, και τις διεθνείς ποικιλίες Syrah και Cabernet Sauvignon. Σχεδιάστηκαν με τρόπο που να εξασφαλίζουν μικρές στρεμματικές αποδόσεις και αυτό για να υπερτερούν στην ποιότητα του κρασιού.

Το κάθε κρασί εκφράζει διαφορετικά χαρακτηριστικά του terroir της περιοχής. Κάθε ένα με το δικό του ύφος και χαρακτήρα ικανοποιώντας πάντα τις απαιτήσεις και του πιο εκλεκτικού ουρανίσκου.